Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.dgma.donetsk.ua:8080/jspui/handle/DSEA/745
Назва: IN-MOULD GRAPHITIZING, SPHEROIDIZING, AND CARBIDE STABILIZING INOCULATION OF CAST IRON MELT
Автори: Fesenko, M.A.
Fesenko, A.M.
Ключові слова: casting
inoculant
grey iron
white iron
ductile iron
graphitizing inoculation
carbide-stabilizing inoculation
spheroidization inoculation
reaction chamber
granulometric composition
Дата публікації: 5-бер-2020
Видавництво: Progress in Physics of Metals
Бібліографічний опис: M. A. Fesenko and A. M. Fesenko, In-Mould Graphitizing, Spheroidizing, and Carbide Stabilizing Inoculation of Cast Iron Melt, Progress in Physics of Metals, 21, No. 1: 83–101 (2020); doi: 10.15407/ufm.21.01.083
Короткий огляд (реферат): The results of investigations on optimization of granulometric composition of addi-tives for in-mould graphitizing, carbide stabilizing, and spheroidizing inoculation of cast-iron melt are reviewed and analysed. As revealed, the maximum absorption of graphitizing ferrosilicon inoculant FeSi75 and spheroidizing inoculant FeSiMg7 during treatment of melts in the reaction chamber of a mould is achieved by means of grain size of 5.0 ± 2.5 mm. The most effective inoculative additive for in-mould carbide-stabilizing treatment of cast iron is an alloy of nickel with magnesium of the NiMg15 grade. Independently on the grain size in the range from 1 to 10 mm, the alloy of nickel and magnesium is sufficiently soluble by the flow of molten iron during the mould filling. New technological ways for intensification of in-mould treatment of cast-iron melt using the fine dispersed (including powdery) additives are proposed and studied.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dgma.donetsk.ua:8080/jspui/handle/DSEA/745
ISSN: ISSN: 1608-1021 (друковане видання); E-ISSN: 2617-0795 (електронне видання)
Розташовується у зібраннях:Публікації, статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
IN-MOULD GRAPHITIZING, SPHEROIDIZING.pdf1.75 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.